Sims 4 Äta ute: Anteckningar från livestream

 
När jag kollade på livestreamen som The Sims hade den 3/6 kl. 22.00-23.00 så passade jag på att skriva lite anteckningar som jag tänkte att ni kunde ta del av i ett inlägg. Jag har delat in allt i några kategorier för att det ska vara enklare att läsa.
 
Att äta på en restaurang
 
Det går att välja vilket bord man vill sitta vid, det gör man antingen via värden eller genom att klicka på ett bord. Om det inte finns tillräckligt med stolar vid bordet så sätter sig de som inte får plats vid ett annat bord.

När du beställer din mat så kan du välja både en maträtt och en drink. Det är även möjligt att beställa olika maträtter och drinkar till olika personer. 

På restauranger så kommer simmarna att sitta kvar på sin stol. Det var en av sakerna EA jobbade extra hårt med att försöka fixa på restauranger. Tyvärr är det möjligt att det fortfarande kommer att hända att de byter stol hela tiden när de äter hemma.

Både vuxna och barn kan rita vid bordet medan de väntar på maten, men bara barn och kanske även simmar med någon av egenskaperna barnslig och galen gör det automatiskt.

När du äter på en restaurang så kommer du märka att vissa sorters nektar passar bättre med en viss sorts mat.

Det är möjligt att gå på dejt, ha födelsedagsfest och ha middagsbjudningar på en restaurang. Kanske funkar med fler sociala tillställningar, är inte säker.
 
 
Äga restaurang
 
Restaurangen ägs av hela familjen, på samma sätt som butiker ägs av hela familjen om du har Sims 4 Dags att jobba.
 
Någon av simmarna i din familj som äger restaurangen kan inte arbeta som kock, anledningen till att de valde att göra så var för att det skulle bli för repetitivt om man kunde arbeta som kock.
 
Du behöver inte vara på din restaurang för att den ska kunna vara öppen, men om du är borta för länge så kan du förlora stjärnor. Så det är bra att besöka den regelbundet ändå.
 
 
Du kan ha en bar med en mixolog på din restaurang, men du kommer inte tjäna pengar på drinkar som blir sålda genom baren. Om du vill tjäna pengar på drinkarna så kan du inkludera de i menyn istället.
 
Det finns olika saker som påverkar hur många besökare din restaurang har till exempel tiden på dygnet och hur många stjärnor restaurangen har.
 
Du kan välja att ge ett bord gratis drinkar, gratis mat eller gratis efterrätt om du vill. Det är en smart sak att göra ifall din serveringspersonal råkar tappa maten på golvet.
 
Du kan även välja att prioritera vilket bord som ska få maten först, något som är till fördel om du vill imponera på en kritiker. Nackdelen är att en annan gäst kan bli irriterad om den får vänta för länge på sin mat.
 
 
Personalen på restaurangen
 
Du kan anställa en värd, serveringspersonal och såklart en kock (kanske inte är de officiella namnen). Likt Dags att jobba så kan du även anställa flera kockar, något som även funkar på värdar och serveringspersonal.
 
Genom Skapa en sim kan du välja vilka kläder du vill att din personal ska ha.
 
När du anställer personal kan du se vilken färdighet de har i till exempel karisma, som är bra för en värd. Det är smart att försöka välja att anställa någon med hög färdighet, eftersom du då har större chans att få nöjda kunder.
 
 
Menyn
 
Det finns färdiga alternativ för menyn, några exempel på dessa är brunch, lunch, experimentellt eller italienskt. Om du inte gillar någon av de färdiga menyerna så kan du göra din egna. Du kan välja vilka maträtter du vill till din meny, till och med flingor.
 
Har sett att en del har undrat över ifall det är möjligt att göra en vegetarisk meny, och svaret är ja. Eftersom det är möjligt att välja vilka maträtter du vill till din meny så kan du till och med enbart välja veganska maträtter.
 
Det kommer att komma 20 nya maträtter med Sims 4 Äta ute, det var dock oklart om det var 20 nya experimentella maträtter eller om det var 20 nya maträtter totalt. Du kan i alla fall räkna med minst 20 nya maträtter.
 
Maträtterna kan vara olika svåra att tillaga, man kan se när man väljer vilka maträtter man vill ha på menyn (om man äger restaurangen) hur svåra de är att tillaga.
 
Nektarfärdigheten har tyvärr inte kommit tillbaka, men det går att välja nektar på din meny. 
 
Sims 4: Äta ute | anteckningar, livestream, sims 4, äta ute | |
Upp