Sims 3: Hur du slipper lagg

Det är många som spelar Sims 3 som upplever olika problem till exempel att det laggar och kraschar, men det är inte alla som vet om att man faktiskt kan göra så att det är mindre chans att det händer. Det första är såklart att se till så din dator klarar av Sims 3, om den inte gör det så kommer inte de här tipsen funka överhuvudtaget.
 

  Använd "Spara som..." när du börjar märka av att det är lite segt (eller varje gång du sparar), vet egentligen inte riktigt varför det funkar men det gör det. 
 Gå igenom din mods-mapp, kolla om du har onödigt cc. Ta bort saker du inte använder så ofta och försök att inte ladda ner allt fint du ser hela tiden. Tänk "behöver jag verkligen detta?" varje gång du laddar ner något nytt, du kan även fundera över hur ofta du kommer att använda det. 
 Om du är okej med att ha mods i ditt spel så ladda ner Nraas Overwatch, den hjälper till att ta bort bilar och stänga av stereos osv. Den städar upp ditt spel helt enkelt.
 Ladda ner Nraas Master Controller, det är en mod som man kan göra allt möjligt med. Bland annat så går det att trycka på stadshuset eller en dator, välja Nraas > Master Controller > Town > Reset Everything. Det tar en liten stund, och det funkar typ på samma sätt som fusket resetsim. Du märker alltså inte av någon förändring mer än att spelet flyter på lite bättre.
 Även om det är kul med årstider, fundera på om du är okej med att stänga av vintern eller att göra den kortare. Vintern är något som brukar bidra till lagg för de flesta.
 Testa att rensa cache ibland, guide på hur man gör detta finns här.
 Rensa din screenshots-mapp ibland, du kan lägga de i en annan mapp där du har dina andra bilder. Du hittar den genom Dokument > Electronic Arts > The Sims 3 > Screenshots (kan stå Skärmbilder också).
 Testa att spela med färre expansioner installerade, det kan du fixa genom Sims 3 Launchern. Du behöver alltså inte avinstallera de helt.
 
Det jag använder mig mest av är att använda "Spara som..." ibland och göra Reset Everything med Nraas Master Controller ungefär en gång i veckan (simstid).
Sims 3: Allmänt | sims 3, sims 3 guide, ts3 | |
Upp